Bolognesesaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 21:51
Bereidingswijze
Verhit in een braadpan de olie en bak de ham heel even aan tot het wat verkleurt. Doe er dan meteen de groenten, champignons en peterselie bij. Al omscheppend bakken tot de groenten wat glazig beginnen te worden. Gehakt er bij doen en dit rul bakken. Tomaten pureren. Rode wijn, tomaten, tomatenpuree, zout, peper en nootmuskaat toevoegen. Zonder deksel ca. 30 min. laten pruttelen tot de saus dik geworden is.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
2 wortelen

2 stengels bleekselderij

1 ui

1 knoflookteen

250 g champignons

bosje peterselie

stukje rauwe ham (ca. 50 g)

2-3 el olijfolie

250 g rundergehakt

200 g tomaten uit blik

1 dl rode wijn

1 flinke el tomatenpuree

mespunt geraspte nootmuskaat

zout en peper
Leuke tips
Uiteraard lekker met spaghetti!
De saus wordt nog lekkerder als hij weer wordt opgewarmd, dus maak wat extra en vries dit in.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
130504
Homepage ID
6040
Smaak
N
Teller
528
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
9
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Wortelen en bleekselderij in dunne plakjes snijden. Ui en knoflook hakken. Champignons in plakjes snijden. Blaadjes van peterselie afhalen en zeer fijn hakken. De ham in kleine blokjes snijden
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
henny_b_b