Vlaamse Wafels

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 21:39
Bereidingswijze
Los de gist in de lauwe melk op
Voeg de losgeklopte eidooiers bij het gistmengsel en roer met de cognac en de vaniliesuiker door elkaar
Vermeng de bloem, de suiker en het zout en doe dit in gedeelten bij het gist mengsel en roer dit glad.
Roer dan de gesmolten boter erdoor en daarna 1/4 deel van het stijfgeslagen eiwit er luchtig door
Laat alles op een warme plek een 1/2 uur rijzen
Besrtooi de gebakken wafels met poedersuiker,
warme chocoladesaus en slagroom.
Aantal personen
20.00
Ingrediƫnten
20 gr gist
2 kopjes lauw warme melk
4 eieren ( dooiers en wit gescheiden houden)
2 etl cognac
1 zakje vanillesuiker
250g bloem
100g suiker
5 g zout
50 g boter
poedersuiker
evt warme chocolade saus en slagroom
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Tussendoortje
Recept ID
130502
Homepage ID
14012
Smaak
Z
Teller
2200
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
smelt de boter
Sla de eiwitten stijf
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkie_hilly