Bruine bonensoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 21:23
Bereidingswijze
Zet de bonen op met het weekwater, laurier, foelie en tijm; prik een paar gaatjes in de kleine ui en steek daar de kruidnagels in. Doe de ui in de pan en giet er zoveel kokend water bij dat de bonen 3 cm onder water staan. Laat de bonen gaar worden (duurt 1 a 2 uur) en neem het laurierblad, de foelie en de kruidnagels uit de pan. Pureer de bonen voor een deel fijn en doe de prei, ui, knolselderij, aardappel en het spek in de pan met zoveel kokend water dat dit 2 cm boven de vaste ingredienten staat. Roer tot de inhoud van de pan kookt, leg het deksel op de pan en laat de soep 20-30 min sudderen; voeg dan de rookworst. Haal de rookworst na 10 min. uit de pan en snijd hem in plakken. Proef de soep en voeg naar smaak peper, zout en aroma toe.
Vertel iets leuks over dit recept
Deze soep neemt nogal wat tijd door de lange week- en kooktijden, maar het is de moeite waard! Het aantal personen is moeilijk te geven, dat hangt van de eetlust af.
Ingrediƫnten
350 g bruine bonen

1 klein laurierblad

1 stukje foelie ter grootte van een postzegel

mespunt tijmpoeder

1 kleine gepelde ui

2 kruidnagels

300 g prei

2 middelgrote gesnipperde uien

150 g knolselderij

50 g aardappel

150 g gerookt vet spek

1 Gelderse rookworst

peper, zout, evt. aroma

8 el kleingeknipte selderie
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote soeppan
Leuke tips
Lekker met donkerbruin brood.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
130498
Homepage ID
6040
Smaak
N
Teller
132141
Waardering aantal
1
Waardering
10
Drank
Uit
Bookmarked
104
Aantal reacties
4
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Week de bonen gedurende minstens 8 uur. Snipper de prei en de grote uien, snijd de knolselderij, de aardappel en het vet spek in kleine blokjes
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
henny_b_b