kip-goulash

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 20:58
Bereidingswijze
Snijd de kip in blokjes, het spek in dobbelsteentjes, de uien in snippers. Verhit de olie, bak daarin het spek eerst een beetje uit, doe er de kip en ui bij en laat even meebakken.Strooi bloem, paprika, thijm en peper erover.Schep om en om en laat ook even meebakken.Schenk er bij beetjes de bouillon bij.Laat binden. Het vlees moet met de saus gelijk staan.Laat 20 a 30 minuten zacht sudderen.Roer van het vuur af de zure room erdoor.

Lekker met rijst of gekookte aardappelen en groene kool.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
400 gram kipfilet,
100 gram doorregen rookspek,
2 uien-2 eetlepels olie,
2 eetlepels bloem 1 eetlepel paprikapoeder,
1/2 theelepel tijm,
1/2 theelepel peper,
1/2 a 3/4 liter bouillon van tablet
1 bekertje zure room,
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130495
Homepage ID
12216
Smaak
N
Teller
2999
Waardering aantal
3
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
wijan