Walnoten-vruchten-cocktailsaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 18:44
Bereidingswijze
Maak een roux van de boter, de bloem en de kippenbouillon. De roux moet goed dik zijn.
Dan direct redelijk vloeibaar maken met het sap van de vruchtencocktail. De vruchten erbij doen. Even aan de kook, vuur temperen en de walnoten erbij. Weer even aan de kook en het vuur temperen (nu: kleinste gaspitje en helemaal laag) en doorroeren.
15 Minuten onder af en toe roeren laten pruttelen (iets inkoken, maar niet dik laten worden).
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een frisse vruchtensaus, waarin de noten net een aparte smaak geven. Heerlijk bij de varkenshaas met walnoten.
Ingrediƫnten
12 walnoten,
? blik vruchtencocktail van plm. 420 gram met ook de helft van het sap,
1 (sherry)glas kippenbouillon,
40 gram boter,
1 a 1? eetlepel bloem.
Hulpmiddelen & keukengerei
Steelpan(netje).
Leuke tips
Met de varkenshaas met walnoten
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Saus/dressing
Recept ID
130479
Homepage ID
10566
Smaak
Z
Teller
254
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak van een kwart kippenbouillonblokje bouillon.
Kraak de noten en maak er grovere stukjes van.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi