Varkenshaas (Gebraden) Met Walnoten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 18:41
Bereidingswijze
Verhit de boter op hoog vuur tot ze net niet bruin is. Voeg direct de walnoten toe. Wacht heel even en braad daarna de varkenshaas(jes) aan (overal een beetje bruin).
Zet het vuur laag en haal de braadpan van het vuur. Schep (met een schuimspaan) het vlees en de walnoten eruit. Zet de braadpan weer op het vuur en blus met een beetje water toe (moet warm blijven).
Snij de varkenshaas(jes) aan drie kanten goed in. Leg in de kepingen de meegebakken walnoten. Met behulp van wat garen de varkenshaas(jes) weer losjes dichtbinden.
Vuur weer even hoog (water eruit) en de insnijdingen dichtschroeien. Vuur laag, weer wat water erbij en de varkenshaas(jes) in plm. 20 minuten zacht rose braden. Af en toe natuurlijk omkeren.

Het garen verwijderen en afhankelijk van uw smaak de walnootbrokjes laten zitten of verwijderen.
Aantal personen
2.00
Vertel iets leuks over dit recept
Een heerlijke varkenshaas. Met de walnoten-vruchtencocktail-saus nog lekkerder.
Ingrediƫnten
1 grote of twee kleine varkenshaasjes,
5 walnoten,
30-40 gram boter.
peper, zout, paprikapoeder.
Hulpmiddelen & keukengerei
Braadpan (zo klein mogelijk).
Leuke tips
Walnoten-vruchtencocktail-saus. Aardappelcroquetten en appelmoes.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130478
Homepage ID
10566
Smaak
N
Teller
3264
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verdeel de walnoten in kleine stukjes.
Zout en be-peper de varkenshaas(jes) en strooi er nog een weinig paprikapoeder overheen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
huubgbi