Perzische Lamspot.

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 17:11
Bereidingswijze
Was de aubergine, snijd het in plakjes van 1 centimeter dik en leg deze in een vergiet, geplaatst in de gootsteen.
Strooi er wat zout over en laat het vocht 30 minuten uitlekken.
Maak de uien schoon en snijd deze in grove blokken.
Verwijder het schilletje van de tomaat (plicheren) en snijd deze in blokjes.
Snijd de dadels overlangs door en verwijder de pit, snijd de dadels in blokjes.
Verhit in een grote pan 4 eetlepels olie en bak hierin de aubergine aan beide kanten goudgeel.
Neem ze uit de pan.
Voeg de lamspoulet toe en bak ze goudbruin.
Bestrooi met peper en zout.
Voeg de uien toe samen met 1/2 deciliter water en sluit de pan. Stoof het vlees 20 minuten voeg dan de aubergine, tomatenblokjes, dadels, citroensap, kaneel en 2 deciliter water toe.
Breng alles weer aan de kook en sluit de pan met een passende deksel. Stoof zachtjes 1 uur.
Controleer af en toe of er nog voldoende vocht aanwezig is en vul dit zo nodig aan
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 aubergine, 2 kleine uien, 2 vleestomaten, 8 dadels, 6 eetlepels olijfolie, 500 gram lamspoulet, 1 eetlepel citroensap, 1/2 theelepel gemalen kaneel, 1/4 theelepel gemalen nootmuskaat, peper en zout.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
130462
Homepage ID
3066
Smaak
N
Teller
56
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
Dutch4you