Risotto Gorgonzola

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 03/03/1999 - 17:04
Bereidingswijze
de ui smoren in de boter tot glazig. De rijst er bij en met vrij hoog vuur al roerend het geheel verhitten. Na ca. 5 min. afblussen met de witte wijn (Dat ruikt heel lekker !) Blijven roeren tot de wijn bijna is verdampt. Dan met scheutjes de bouillon toevoegen. De pan op een reeds warm dubbel plaatje op laag vuur zetten. 15 minuten laten staan. Dan gorgonzola toevoegen en goed mengen. Weer ca. 15 minuten warm zetten en zo nu en dan de rijst op bijtgaar (al dente) proberen.
Aantal personen
3.00
Vertel iets leuks over dit recept
een lekker hapje, dat als voorgerecht, maar ook als hoofdschotel kan worden gegeven.
Ingrediƫnten
alle hoeveelheden +/-
250 gr rijst, 1 ui, 50 gr. boter, 1 glas droge witte wijn, 150 gr. gorgonzola (schimmelkaas), 150 cc bouillon (event. wat room). Gemalen parmesaanse kaas.
Leuke tips
Bestrooien met parmesaanse kaas. Goed glas witte of rode wijn en een goed gevulde kom gemengde sla er bij.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
130459
Homepage ID
14190
Smaak
P
Teller
1951
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
ui fijn snijden, gorgonzola in blokje snijden, bouillon klaarmaken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
pizzarein
Gelegenheid