Oerap

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op za, 02/27/1999 - 10:28
Bereidingswijze
De geraspte klapper met de salamblaadjes in een wadjan op zacht vuur ca. 3 minuten om en om roeren.
Doe de gekneusde kruiden erbij en meng als flink door elkaar.
DE KLAPPER MAG NIET AANBRANDEN OF BRUIN WORDEN.
Meng de gekruide klapper met de groente, tesamen met een lepel azijn of citroensap.
Vertel iets leuks over dit recept
Groente met geraspte klapper
Ingrediƫnten
200 gram sperciebonen - 200 gram tauge - 1 kleine spitskool - 1 grote komkommer - 2 teentjes knoflook - 2 sjalotjes - 3 ontpitte rode lomboks(spaanse peper) - 6 kentjoer (vers of gedroogd) 2 theelepels trassi - 1 theelepel assem - 1 theelepel zout - 1 theelepel goela djawa (javaanse suiker) - 150 gram geraspte klapper - 2 salamblaadjes - 5 djeroekpoeroetblaadjes - 1 eetlepel azijn of citroensap
Leuke tips
Oerap is een bijgerecht bij warme rijst, gebakken vis.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Bijgerecht
Recept ID
129821
Homepage ID
1859
Smaak
P
Teller
1186
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De boontjes afhalen en 3 minuten in kokend water laten staan. Daarna in kleine stukjes (schuin) snijden.

De tauge ontdoen van de worteltjes en wassen, daar even overgieten met kokend water en uitlaten lekken.

De spitskool in de lengte in 4 delen snijden en de harde stronk eruit snijden en snijdt de kool fijn.

De komkommer al dan niet schillen, eventueel het zaad eruit halen en in reepjes snijden.

Al deze groenten door elkaar roeren en in een diepe schaal doen.

Nu de knoflook, sjalotjes en lomboks fijnsnijden en kneuzen met de kentjoer, trassi, assem, goela djawa, zout en djeroekpoeroet.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
marion