Gratin Van Bloemkool Met Zalm

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 22:46
Bereidingswijze
Blancheer de bloemkook 3-5 min. in water.
Laat ze uitlekken.

Pocheer de zalm in de visfumet tegen de kook aan. Laat uitlekken.
Zeef de fumet en laat voor de helft inkoken op hoog vuur.
Maak de blonde roux met de boter & bloem.
Leng aan met melk en visfumet. Laat indikken.
Roer er (VAN het VUUR AF) mozzarella en Parmezaanse kaas door.
Breng op smaak met de kruiden.

Verdeel de zalm en bloemkool over de ovenschaal. Overgiet met de saus en zet 10 min. in de hete oven.
Laat nog 2 min. kleuren onder de grill.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Eenpansgerecht in de oven
Ingrediƫnten
1 bloemkool
200g zalmfilet
2 dl visfumet

Voor de saus :
30g bloem
30g boter
5dl melk
1dl visfumet
50g mozzarella
10g gemalen parmezaanse kaas
nootmuskaat
cayennepeper
Leuke tips
Serveer met aardappelpuree.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
129786
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
1917
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Was en verdeel de bloemkook in roosjes.
Snij de zalmfilet in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan