groninger heet bier

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/08/1999 - 00:00
Bereidingswijze
Laat het bier met de kaneel, kruidnagels en citroenschil 10 minuten uiterst zachtjes trekken tot het goed heet is. Het mag beslist niet koken!!
Klop de eieren los en schuimig met de suiker. Giet het bier er goed kloppend en zeer geleidelijk door een zeef bij. Zet het geheel op een zacht vuur en
laat het al roerend goed heet worden en zeer licht binden. Voeg dan de brandewijn toe.
Ingrediƫnten
Bier, Anders, Wijn
Leuke tips
Serveer direct in goed voorverwarmde mokken.
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297819
Homepage ID
1140
Teller
130
Waardering aantal
0
Waardering
0
Basis
A
Samenstelling

1 liter donker bier - stukje pijpkaneel - 3 kruidnagels - stukje citroenschil - 2 eieren (op kamertemperatuur) - 125 gr basterdsuiker (lichtbruin)- 1 dl brandewijn.

Drank
Aan
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie