Friese boerenkoffie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 01/08/1999 - 00:00
Bereidingswijze
Klop de eierdooiers los met een deel van de suiker, kaneel, nootmuskaat en gesmolten boter en voeg er een scheutje bier aan toe. Voeg vervolgens de resterende suiker toe en klop het geheel glad. Verwarm de rest van het bier tot tegen het kookpunt en schuim het af. Voeg al kloppend het hete bier, de hete koffie en tenslotte de cognac bij het eimengsel.
Ingrediƫnten
Koffie, Bier, Cognac
Leuke tips
Serveer direct in goed voorverwarmde mokken.
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297818
Homepage ID
1140
Teller
158
Waardering aantal
0
Waardering
0
Basis
B
Samenstelling

1 liter donker bier (op kamertemperatuur) - 3 eierdooiers (op kamertemperatuur) - 200-250 g suiker - mespunt kaneel - mespunt nootmuskaat - 1/2 eetlepel gesmolten boter - 1 dl versgezette koffie - 1 dl cognac.

Drank
Aan
Bookmarked
2
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie