Bereidingswijze
De wijn in een roestvrij stalen of emaille pan verwarmen. Het kaneelstokje breken en samen met de kruidnagel en de citroenschil in een stukje kaasdoek bij elkaar binden en in de pan hangen. De sinaasappel in halve plakken snijden en erbij doen. De wijn 1 uurtje zachtjes laten trekken. De suikerklontjes in de rum drenken zodat ze zich helemaal vol zuigen en vervolgens op een metalen schuimspaan leggen. Het kaasdoekbuideltje uit de pan halen en de spaan boven de pan houden. De klontjes aansteken, zodat ze smelten. De caramel druppelt vanzelf door de gaatjes van de schuimspaan in de wijn. Goed omroeren. De wijn warm serveren en in ieder glas een paar mooie schijven sinaasappel scheppen.
Ingrediƫnten
Wijn
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297773
Homepage ID
6063
Teller
835
Basis
A
Samenstelling
1 liter rode wijn - kaneelstokje - kruidnagel -
stuk citroenschil - 1 sinaasappel - 10 suikerklontjes - 1 dl rum.
Drank
Aan
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht