Crambambuli

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op wo, 12/09/1998 - 00:00
Bereidingswijze
Laat de gewassen zuidvruchten 24 uur weken, ontpit ze, en verdeel ze zonodig in stukjes. Leg ze hierna in een grote vuurvaste schotel en voeg de oranje snippers, de in stukjes gesneden dadels en de grofgehakte walnoten toe. Leg over een vuurvaste schotel een ijzeren rooster, schud hierop de suikerklontjes en begiet deze met rum. Steek de rum klokslag 12 uur aan, wacht tot de
alcohol is opgebrand, laat de gesmolten suiker in de schaal druppelen. Voeg dan de warm gekruide wijn, de hete thee en het vruchtesap aan de massa toe. Roer de drank goed om en dien hem in grote wijnglazen of limonadeglazen met een klein gedeelte der vruchten op.
Ingrediƫnten
Thee, Wijn, Jus dorange
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297771
Homepage ID
6063
Teller
106
Waardering aantal
0
Waardering
0
Basis
A
Samenstelling

500 g gedroogde pruimen, rozijnen, abrikozen, oranjesnippers en Franse vruchtjes tezamen - 1 pakje ontpitte dadels - 100 gr gepelde walnoten - 1 kg suikerklontjes - 1/2 liter Jamaica rum - 2 flessen witte landwijn - kruiden - 1 liter thee - 2 dl citroensap of ananas-citroensap of sinaasappelsap

Drank
Aan
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
oud_en_nieuw