Bereidingswijze
Boen de sinaasappel zeer goed af en prik er rondom de kruidnagels in. Leg hem in een vuurvaste glazen of goed geemailleerde pan. Voeg de suiker en het stuk pijpkaneel toe, giet de wijn erop, voeg een scheutje water toe en laat dit op een zeer zacht vuur op een plaatje trekken tot de wijn tegen het kookpunt komt. Vooral niet laten koken! Is de wijn zo heet dat er een lichte damp afkomt, dan schenk je de wijn over in een mooie, voorverwarmde kan (of zo?n fijne ouderwetse chocoladeketel) en je verwijdert de kruiderij. Houd de drank warm op een lichtje en schenk de bisschop in hittebestendige glazen met een schijfje sinaasappel aan de rand gestoken. En wil je de bisschopswijn extra vurig maken, dan kun je er, voor je deze op een lichtje zet, een klein scheutje cognac of rode port aan toevoegen en dit met elkaar op het lichtje goed heet laten worden.
Ingrediƫnten
Wijn
Soort gerecht / gang
Dranken
Recept ID
1297767
Homepage ID
2806
Teller
276
Basis
A
Samenstelling
1 fles rode wijn (zeer geschikt is een Macon rouge)
1 sinaasappel
6 kruidnagels
50 gram suiker
stuk pijpkaneel
schijfjes sinaasappel
Drank
Aan
Bookmarked
2
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht