Bereidingswijze
Fruit de rode uien in ringen in olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak gaar. Voeg een eetlepelkoriander in olie toe, samen met zout, en twee eetlepels water. Laat 5 minuten sudderen. Klop 1 ei los. Bloemkool door de bloem, en daarna door het ei halen. Bak de roosjes in 1/2 dl olie, daarna op keukenpapier uit leten lekken.
Doe de bloemkool in een ovenschaal, spreid het gehakt erover. Klop twee eieren los met de zure room een 1 theelepel bloem. Schenk dit erover heen. 30 minuten in de oven op 200 graden.
Voeg het gehakt toe en bak gaar. Voeg een eetlepelkoriander in olie toe, samen met zout, en twee eetlepels water. Laat 5 minuten sudderen. Klop 1 ei los. Bloemkool door de bloem, en daarna door het ei halen. Bak de roosjes in 1/2 dl olie, daarna op keukenpapier uit leten lekken.
Doe de bloemkool in een ovenschaal, spreid het gehakt erover. Klop twee eieren los met de zure room een 1 theelepel bloem. Schenk dit erover heen. 30 minuten in de oven op 200 graden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mediterrane ovenschotel met Hollandse bloemkool
Ingrediƫnten
1 bloemkool
1 1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
400 gram stroganoff gehakt of gemeng gehakt met deze kruiden
een potje koriander in olie van Silvo
3 eieren
vijf eetlepels bloem
2 dl zure room
2 rode uien
1 1/2 theelepel knoflookpoeder
1/2 theelepel zout
400 gram stroganoff gehakt of gemeng gehakt met deze kruiden
een potje koriander in olie van Silvo
3 eieren
vijf eetlepels bloem
2 dl zure room
2 rode uien
Leuke tips
Lekker met salade en aardappelkrieltjes
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
129772
Homepage ID
11975
Smaak
P
Teller
584
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Kook de bloemkool in roosjes verdeeld 4 minuten met de knoflookpoeder en de halve theel. zout in water koken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht