Mimy'S Griesmeelpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 21:13
Bereidingswijze
Breng de melk met het citroenschilletje aan de kook, meng ondertussen de griesmeel met de suiker door elkaar (droog). Wanneer de melk kookt giet je onder voortdurend roeren het griesmeelmengsel in een keer door de kokende melk. Daarna ongeveer 3 tot 4 minuten de griesmeel onder geregeld roeren laten doorkoken. Ei splitsen. Pan van het vuur nemen, klontje boter toevoegen, dan wat warme griesmeel uitroeren met de eidooier en terugvoegen in de pan. Eiwit kloppen en door de pap spatelen.
Nu nog even de warme pap op het vuur zetten en even laten "ploppen". Daarna de pap in een met water omgespoelde vorm gieten en koud laten worden.
Als je merkt dat de pap wel heel erg dik en stijf is dan bestaat de mogelijkheid om nog wat melk toe te voegen. Als je er maar op let dat dit gebeurt voor het "ploppen"!!!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Dacht jij ook: wat? griesmeelpudding??? Nou, deze pudding is de enige echte: een smakelijke verrassing !!
Ingrediƫnten
* 1 liter melk
* 100 gram griesmeel ( 5 eetlepels )
* ongeveer 75 gram suiker
* citroenschil zonder wit
* 1 ei
* 1 klontje roomboter
Leuke tips
De vorm omkiepen op een bord en de pudding serveren met een warme of koude vruchtensaus.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
129771
Homepage ID
49821
Smaak
Z
Teller
1045
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan