Hartige Raapsteeltjestaart

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 20:41
Bereidingswijze
Bakbacon in boter plm 10 minuten zachtjes krokant bakken.Iets af laten koelen. Plakjes parmezaanse kaas op de bodem leggen en bacon erover verdelen. Eieren, eidooier, slagroom, mascarpone, zout en peper mengen tot gladde saus. Raapsteeltjes door eimengsel roeren en in de springvorm schenken. Taart in het midden van de oven in 35-45 minuten bakken. voor serveren bestrooien met verse kervelblaadjes.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Raapsteeltjesstamppot is nog wel bekend, maar raapsteeltjestaart?
Ingrediƫnten
diepvriesbladerdeeg, 250 gr bakbacon in reepjes, 100 gram parmezaanse kaas in plakjes, 2 eieren, 1 eidooier, 1/8 slagroom, 100 gr mascarpone, zout, peper, 1 bosje raapsteeltjes, 3 el kervelblaadjes
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129768
Homepage ID
9985
Smaak
N
Teller
968
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ingevette springvorm bekleden met ontdooide bladerdeegplakjes. Met een vork deeg inprikken. Steeltjes van raapsteeltjes afsnijden , raapsteeltjes wassen en in reepjes snijden.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokjet