hachee gratinee *

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 20:22
Bereidingswijze
Snijdt het vlees in kleine dobbelstenen. Verhit de boter en fruit hierin de gesnipperde uien lichtgeel. Voeg dan het met peper en zout bestrooide vlees toe en laat alles mooi goudbruin bakken. Strooi de bloem erover en roer deze goed door de boter, zodat de bloem er geheel in opgenomen wordt. Voeg de wijnazijn toe, roer de tomatenpuree erdoor en giet de bouillon erbij. Laat het gerecht met het deksel op de pan heel zacht sudderen. Voeg indien nodig nog wat vocht toe.
Schep het vlees af en toe om en leg na 2 uur het vlees zonder stoofvocht in een ovenschotel. Leg hierop de gekookte zuurkool zonder vocht, in schijven gesneden tomaten en bestrooi deze met tijm en oregano. Vermeng het paneermeel met de kaas en strooi dit over de vleesschotel. Giet er de gesmolten boter overheen en laat het gerecht 10 minuten op 275 C, gasovenstand 5, gratineren. Serveer het stoofvocht er apart bij.
Lekker met gekookte aardappelen of aardappelpuree
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Heerlijk
Ingrediƫnten
  • 40 g bloem
  • 1 eetlepel boter gesmolten
  • 60 g boter
  • 2 deciliter bouillon
  • 50 g gruyere
  • 500 g hacheevlees rund- of paardenvlees
  • 1 theelepel oregano (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd
  • 1 eetlepel paneermeel
  • 1 eetlepel rode wijn azijn
  • 1 theelepel tijm (vers) fijngehakt. Of 1/2 theel gedroogd
  • 2 stuk tomaat
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 2 stuk ui groot
  • 600 g zuurkool
  • peper, zout
  • Bereidingstijd
    > 120 min
    Keuken
    Belgisch
    Soort gerecht / gang
    Hoofdgerecht
    Recept ID
    129766
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    3253
    Waardering aantal
    1
    Waardering
    10
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    17
    Aantal reacties
    1
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje