Biersaus

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 20:01
Bereidingswijze
Bak het gehakt rul (liefst in het eigen vet, ivm. de calorietjes). Uien toevoegen en ca. 2 minuten meebakken. Blussen met bier. Bouillonblokje toevoegen en laten oplossen. Daarna de appels toevoegen en met de deksel op de pan zachtjes laten koken tot de appels zacht zijn (maar nog geen moes).
Dit duurt ca. 5 minuten. Tenslotte de verkruimelde ontbijtkoek toevoegen.
Goed roeren, anders koekt (grapje) het zaakje vast aan de bodem van de pan.
De koek laten oplossen (ca. 2 minuten). Als de saus te dun is, kan je nog wat koek toevoegen. Als hij te dik is, water of bier toevoegen.
Ingrediƫnten
250 gr. gehakt 2 flinke uien, gesnipperd 1 pijpje bier (30 cl)
1 bouillonblokje 2 grote appels (bij voorkeur goudreinetten), in blokjes
ca. 1/3 ontbijtkoek, verkruimeld
Leuke tips
lekker bij pasta's.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
129765
Homepage ID
15600
Smaak
N
Teller
190
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulsmurfin