Plumpudding

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 19:50
Bereidingswijze
Maal het niervet fijn, zeef de bloem was de krenten en de rozijnen en droog ze in een doek. Meng dit met de overige ingredienten.
Laat dit op een zeer koele plek minstens 4 weken staan. Haal de kom af en toe te voorschijn en werk de massa weer eens goed door elkaar.
Neem een ** schone ** doek, wrijf het midden in met boter en strooi er een laagje bloem over (bedoeld om ondoordringbaar te maken). Vorm van het puddingdeeg een bal leg die op de doek en knoop de punten stevig vast. Zorg dat er tussen bal en de knoop ruimte over blijft.
Leg onder in een pan een treefje, vul de pan met kokend water en laat de pudding daarin zachtjes 4 uur koken.
Als de pudding nog warm is (dat is het lekkerst) giet er dan de voorverwarmde rum over en steek die aan.
Je kan de pudding zo serveren of met een warme vanillesaus met eieren en rum.
Ingrediƫnten
300 gr. runderniervet 250 gr. bruine rietsuiker 250 gr. pitloze rozijnen
60 gr. fijngehakte sukade 60 gr. oranjesnippers 250 gr. krenten
250 gr. droog wittebroodkruim 125 gr. bloem ong. 3 dl. melk mespunt kaneel
mespunt kruidnagelpoeder mespunt geraspte nootmuskaat mespunt gemberpoeder
50 gr. fijngesneden gember 4 eieren 50 gr. gesnipperde amandelen
mespunt zout 1 eetlepel rum, cocnac of whisky
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
129761
Homepage ID
15600
Smaak
N
Teller
96
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
0
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulsmurfin