Tiramisu

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 19:48
Bereidingswijze
De marscarpone kaas moet net zolang geklopt worden, totdat deze luchtig is.
Rasp de bittere chocolade.
Mix in een ondiepe kom de espresso, cognac en de helft van de amaretto.
Doop ieder Savoyarde biscuit in dit koffiemengsel en plaats het onmiddelijk in een rechthoekig bakblik van 3 liter inhoud (besuikerde zijde naar boven gekeerd). Eventueel overgebleven espressomengsel bewaren. Een laag van in koffie gedoopte biscuits zou nu de bodem van het bakblik moeten bedekken.
Klop de eiwitten totdat ze pieken vasthouden. Zet het opzij.
Klop de dooiers totdat ze citroenkleurig eruit zien. Voeg geleidelijk de suiker toe, en blijf kloppen totdat alle suiker opgenomen is. Voeg de mascarpone kaas toe.
Roer de geraspte chocolade en het overblijfsel van de amaretto erdoor.
Schep geleidelijk de stijfgeklopte eiwitten erdoor.
Schep dit mengsel over de biscuits. Doop de amaretto biscuits in het espresso-megsel, en plaats ze op het kaasmengsel. Serveer dit gekoeld
Ingrediƫnten
1/2 kop dubbel sterke Espresso 2 eetlepels Cognac 1/4 kop Amaretto
20 stuks Savoyarde biscuits 2 koppen Mascarpone kaas 7 eieren, gescheiden
1/2 kop suiker 1 stuk extra pure chocolade 25 Italiaanse Amaretto biscuits
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
129760
Homepage ID
15600
Smaak
Z
Teller
136
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulsmurfin