Gerookte Zalm Op Toast

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 19:26
Bereidingswijze
Knijp de knoflook uit in een klein afsluitbaar potje o.i.d. gooi de rest van de ingredienten voor de dressing erbij, even flink schudden en laten staan tot gebruik.
Snijd de tomaat in 8 plakjes (dun) en leg op ieder van de bordjes 2 plakjes, naast elkaar. Leg op die bordjes eveneens twee knapperbrodjes (een beetje leuk gerangschikt, zie maar). Leg op de knapperbrodjes een (klein) blaadje ijsbergsla. Leg op de ijsbergsla een ruime hoeveelheid zalmsnippers (met twee ons snippers kun je acht brodjes ruim beleggen). Doe op de zalm een toefje (twee theelepels) dillesaus en leg hierop wat kappertjes (een stuk of 10 per brodje).
Schep op iedere schijf tomaat een theelepel dressing.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
1 van mijn lekkerste voorgerechten!
Ingrediƫnten
200 gram gerookte zalmsnippers (is goedkoper en even lekker als die hele
plakken gerookte zalm)
8 knapperbrodjes (o met een streepje erdoorheen) van Bolletje 1 flinke tomaat
dillesaus (bij IKEA verkopen ze hele goede dillesaus, rechtstreeks uit
Zweden. Het klinkt wat vreemd, IKEA voor dillesaus, maar ze hebben daar een
vitrine met diverse Zweedse lekkernijen, ook gravad laks, (soort gerookte
zalm) overigens. De Dillesaus, van Hovmasters is erg lekker) kappertjes
wat IJsbergslablaadjes
2 eetlepels olijfolie 2 theelepeltjes azijn zout/peper 1 theelepel dille
2 theelepels mosterd 1 theelepel suiker 1 teentje knoflook.
Bereidingstijd
0-10 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Voorgerecht
Recept ID
129754
Homepage ID
15600
Smaak
N
Teller
5260
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
18
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulsmurfin