Gegratineerde Macaroni

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 19:21
Bereidingswijze
Bereid de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking al dente (bijna gaar) in water met 1 eetlepel zout en foelie.
Verwarm 30 gram boter en bak daarin het spek langzaam uit en fruit daarna de ui glazig. Snijd de champignons klein en roer ze door het spek met ui.
Laat intussen 40 gram boter smelten, voeg de bloem toe en, bij kleine hoeveelheden tegelijk, de bouillon en de room, zodat een gladgebonden saus ontstaat.
Giet de macaroni af zodra ze bijna gaar is en schep er het spek, ui en champignons, de ham en tweederde van de kaas door.
Schuif het rooster even boven het midden in de oven, verwarm deze voor (240 graden of gasovenstand 6).
Proef de macaroni en voeg aroma, peper en zout naar smaak toe. Beboter de ovenschaal en schep er de macaroni in. Proef de saus, voeg daaraan nog wat foeliepoeder toe en schenk de saus over de macaroni. Smelt de rest van de kaas op de saus en leg hier en daar een blokje boter.
Zet de schaal in de oven en laat de macaroni door en door warm en mooi van kleur worden (15-20 minuten).
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
300-400 gram elleboogmacaroni zout 1 stukje foelie of 1 mespunt foeliepoeder
110 gram boter 75 in blokjes gesneden gerookt vet spek
1 grote fijngesnipperde ui 200 gram champignons 40 gram bloem
2 dl. bouillon van 1/2 tablet of 1 blokje 0,125 liter creme fraiche
200 gram magere ham of boterhamworst
100 gram geraspte oude Goudse of parmezaanse kaas aroma peper
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129753
Homepage ID
15600
Smaak
N
Teller
209
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
smulsmurfin