belgische hutsepot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 19:06
Bereidingswijze
De dag zelf:(nog 2 uur bereidingstijd)
1.Breng de bouillon (1 l) aan de kook. Leg het rundvlees erin en laat 1 uur koken.
2.Blancheer ondertussen 2 min. de fijngesneden savooikool (groene kool).
3.Snij het spek in dobbelsteentjes. Reinig en hak de uien. Schil de knolselderij,snij hem in dobbelsteentjes van 3 cm. Snij de wortelen in rondjes. Voeg alles samen met de savooikool toe aan het rundvlees. Schuim af en laat 30 min. koken.
4.Schil de raapjes en snij in blokjes. Reinig de prei en snij in stukken. Schil de aardappelen en snij in blokjes.
5.Voeg de raapjes, de prei, de aardappelen, het lamsvlees en de worstjes toe. Laat op een zacht vuurtje nog 30 min. koken. Kruid bij indien nodig.
6. Versnij het vlees en verdeel het in diepe borden. Overgiet met bouillon en groenten. Dien op met de niet te missen mosterd en eventueel een stukje brood.
SMAKELIJK !!
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekkere, dampende stamppot voor winterse dagen.Onweerstaanbaar na een fikse wandeling.
Ingrediƫnten
Voor de bouillon:
-1kg soepbeen van rund
-4 l water*tijm*laurier
-2 takjes witte selderij
-groen van 2 preien
-1 grote ui
-enkele peperkorreltjes*zout

Voor de hutsepot:
-1 l runderbouillon
-400 g runderborst
-1 hart van een savooikool
-2 sneden gezouten spek van 1 cm
-2 uien*1/4 knolselderij
-2 grote wortelen*1 bosje witte raapjes
-2 preiwitten
-1 kg vastkokende aardappelen
-400 g lamsvlees (schouder of ragout)
-300 g gerookte worstjes*mosterd
-brood (eventueel)
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129751
Homepage ID
6725
Smaak
N
Teller
3858
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
8
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De dag voordien:(3 uur bereidingstijd)
1.Doe de beenderen van het rund in een grote kkokpot en giet er 4 liter water op. Breng aan de kook en schuim af. Voeg de tijm, laurier en de gereinigde en in grote stukken gesneden groenten toe, de peperkorreltjes en een snuifje zout.
2.Laat op een zacht vuurtje 3 uur sudderen en schuim regelmatig af. Zeef en ontvet na afkoeling.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
duveltje