Bereidingswijze
De eidooiers met de helft van de suiker en 4 eetl water tot ceme kloppen.
In een vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen met de rest van de suiker.
Het eiwit op het dooiermensel scheppen.
De cacao, de bloem, de ma?zena en het bakpoeder erover zeven.
Alles voorzichtig met een garde door elkaar scheppen.
Niet te krachtig roeren anders zakt het beslag in elkaar.
Het beslag meteen in de ingevette springvorm scheppen en de taart onder in de oven ca. 30 min bakken.
De taart een paar minuten in de vorm laten afkoelen, op een rooster omkeren en het bakpapier verwijderen.
VOOR DE VULLING
De kersen goed laten uitlekken.
? l. sap afmeten, de rest van het sap opzij zetten.
het ? l. sap met het kaneelstokje in een kleine pan doen en opkoken.
Kaneelstokje verwijderen.
De ma?zena met wat water gladroeren en aan het kokende sap toevoegen.
Het sap laten binden en dan van het vuur nemen.
16 kersen appart houden voor de garnering, de rest door het kersensap roeren.
Laten afkoelen.
De taart met een lang mes of met een draad overdwars in drie lagen snijden.
Het onderste stuk op een taartschotel leggen.
De kirsch vermengen met 6 eetl van de overgebleven kersensap en hiermee de drie taartbodems besprenkelen.
De afgekoelde kersencompote uitsmeren over de onderste taartbodem.
De slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
een beetje slagroom over de kersen uitsmeren.
De tweede taartbodem erop leggen en eveneens met slagroom bestrijken.
Afdekken met de derde taartbodem.
De taart rondom met slagroom betrijken.
de rest van de slagroom in een slagroomspuit met een middelgroot stervormig mondstuk doen.
Hiermee 16 rozetten spuiten op de rand van de taart.
Op iedere rozet een kers leggen.
De taart garneren met couverture(chokoladekrullen) garneren.
In een vetvrije kom met vetvrije gardes eiwitten stijfkloppen met de rest van de suiker.
Het eiwit op het dooiermensel scheppen.
De cacao, de bloem, de ma?zena en het bakpoeder erover zeven.
Alles voorzichtig met een garde door elkaar scheppen.
Niet te krachtig roeren anders zakt het beslag in elkaar.
Het beslag meteen in de ingevette springvorm scheppen en de taart onder in de oven ca. 30 min bakken.
De taart een paar minuten in de vorm laten afkoelen, op een rooster omkeren en het bakpapier verwijderen.
VOOR DE VULLING
De kersen goed laten uitlekken.
? l. sap afmeten, de rest van het sap opzij zetten.
het ? l. sap met het kaneelstokje in een kleine pan doen en opkoken.
Kaneelstokje verwijderen.
De ma?zena met wat water gladroeren en aan het kokende sap toevoegen.
Het sap laten binden en dan van het vuur nemen.
16 kersen appart houden voor de garnering, de rest door het kersensap roeren.
Laten afkoelen.
De taart met een lang mes of met een draad overdwars in drie lagen snijden.
Het onderste stuk op een taartschotel leggen.
De kirsch vermengen met 6 eetl van de overgebleven kersensap en hiermee de drie taartbodems besprenkelen.
De afgekoelde kersencompote uitsmeren over de onderste taartbodem.
De slagroom met vanillesuiker stijfkloppen.
een beetje slagroom over de kersen uitsmeren.
De tweede taartbodem erop leggen en eveneens met slagroom bestrijken.
Afdekken met de derde taartbodem.
De taart rondom met slagroom betrijken.
de rest van de slagroom in een slagroomspuit met een middelgroot stervormig mondstuk doen.
Hiermee 16 rozetten spuiten op de rand van de taart.
Op iedere rozet een kers leggen.
De taart garneren met couverture(chokoladekrullen) garneren.
Aantal personen
16.00
Vertel iets leuks over dit recept
Wie kan er nou nee zeggen tegen de klasieker onder de taarten.
240 kcal per punt
240 kcal per punt
Ingrediƫnten
VOOR HET BESLAG
4 eidooiers
4 eiwitten
125 gr suiker
40 gr cacao
40 gr tarwebloem
40 gr maizena 1 theel bakpoeder
VOOR DE VULLING
1 grote pot kersen zonder pit(700 gr)
1 kaneelstokje
1,5 eetl maizena
6 eetl kirsch
6 dl slagroom
2 zakjes vanillesuiker
50 gr couverture(chocolade krullen)
VOOR DE VULLING
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
springvorm van 26 cm
spuitzak
lang mes of een draad om de taart in lagen te verdelen.
springvorm van 26 cm
spuitzak
lang mes of een draad om de taart in lagen te verdelen.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Duits
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
129733
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
6457
Drank
Uit
Bookmarked
59
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de oven voorverwarmen op 200 graden.
uit bakpapier een cirkel van 26 cm knippen en deze in een even grote springvorm leggen.
Kersen goed laten uitlekken.
uit bakpapier een cirkel van 26 cm knippen en deze in een even grote springvorm leggen.
Kersen goed laten uitlekken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht