Elastisch deeg

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 15:42
Bereidingswijze
De truck hier bij dit deegrecept is dat je eerst de boter door de helft van de bloem moet mengen. Dit maakt het deeg veel elastischer! Hierna het eigeel en water erbij en weer goed mengen; Tenslotte de laatste 250 gram bloem erdoor. Goed mengen!
Laat dit zo nu 30 minuten staan. Nu heel goed kneden met je handen. Het deeg is nu gereed voor gebruik. Je zult merken dat het heel goed te verwerken is! Succes!
Vertel iets leuks over dit recept
Deeg speciaal geschikt voor een pastabodem bij bijvoorbeeld een groententaart
Ingrediƫnten
* 500 gram bloem
* 50 gram boter
* 1 eigeel
* 200 cc water
Hulpmiddelen & keukengerei
Grote mengschaal
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
129728
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
850
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
5
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan