Bereidingswijze
Het deeg tussen twee lagen huishoudfolie uitrollen en hiermee de taartvorm bedekken.
De bodem op meerdere plaatsen met een vork inprikken.
Kaneel,gemberpoeder, suiker en paneermeel vermengen.
van dit mengsel een dun laagje over de deegbodem strooien.
De vruchten met de rest van het suikermengsel vermengen en in de taartvorm doen.
de garnering over de taart verdelen en licht aandrukken.
De taart op een rooster onder in de oven ca. 30 min bakken.
De bodem op meerdere plaatsen met een vork inprikken.
Kaneel,gemberpoeder, suiker en paneermeel vermengen.
van dit mengsel een dun laagje over de deegbodem strooien.
De vruchten met de rest van het suikermengsel vermengen en in de taartvorm doen.
de garnering over de taart verdelen en licht aandrukken.
De taart op een rooster onder in de oven ca. 30 min bakken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
meerdere soorten vruchten op een bodem van zandtaartdeeg met een knapperige garnering.
ca330 kcal. per stuk.
ca330 kcal. per stuk.
Ingrediƫnten
VOOR HET DEEG
140 gr tarwebloem
110 gr roomboter
1 eetl suiker
1-2 eetl water 30 gr gehakte noten
50 gr tarwebloem
3 eetl bruine suiker
50 gr zachte roomboter 1 appel
1 peer
1-2 nectarines
4 stevige pruimen
1 eetl citroensap
0,5 theel kaneel
0,5 theel gemberpoeder
3-4 eetl paneermeel
VOOR DE GARNERING
VOOR DE VULLING
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
huishoudfolie
taartvorm 24-26 cm.
huishoudfolie
taartvorm 24-26 cm.
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
129725
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
411
Drank
Uit
Bookmarked
1
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De ingredienten voor de garnering vermengen.
De botervoor het deeg in stukjes snijden en met suiker en water en de gezeefde bloem tot deeg kneden.
In huishoudfolie wikkelen en ca 30 min in de koelkast laten rusten.
De vruchten voor de vulling wassen, schillen, klokhuis of pit verwijderen.
In partjes of in blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
taartvorm invetten.
De botervoor het deeg in stukjes snijden en met suiker en water en de gezeefde bloem tot deeg kneden.
In huishoudfolie wikkelen en ca 30 min in de koelkast laten rusten.
De vruchten voor de vulling wassen, schillen, klokhuis of pit verwijderen.
In partjes of in blokjes snijden.
Besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
taartvorm invetten.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht