kruimeltaart met vruchten

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 15:30
Bereidingswijze
Het deeg tussen twee lagen huishoudfolie uitrollen en hiermee de taartvorm bedekken.
De bodem op meerdere plaatsen met een vork inprikken.
Kaneel,gemberpoeder, suiker en paneermeel vermengen.
van dit mengsel een dun laagje over de deegbodem strooien.
De vruchten met de rest van het suikermengsel vermengen en in de taartvorm doen.
de garnering over de taart verdelen en licht aandrukken.
De taart op een rooster onder in de oven ca. 30 min bakken.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
meerdere soorten vruchten op een bodem van zandtaartdeeg met een knapperige garnering.
ca330 kcal. per stuk.
Ingrediƫnten
VOOR HET DEEG
  • 140 gr tarwebloem
  • 110 gr roomboter
  • 1 eetl suiker
  • 1-2 eetl water



    VOOR DE GARNERING

  • 30 gr gehakte noten
  • 50 gr tarwebloem
  • 3 eetl bruine suiker
  • 50 gr zachte roomboter



    VOOR DE VULLING

  • 1 appel
  • 1 peer
  • 1-2 nectarines
  • 4 stevige pruimen
  • 1 eetl citroensap
  • 0,5 theel kaneel
  • 0,5 theel gemberpoeder
  • 3-4 eetl paneermeel
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    oven
    huishoudfolie
    taartvorm 24-26 cm.
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    129725
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    411
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    1
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De ingredienten voor de garnering vermengen.
    De botervoor het deeg in stukjes snijden en met suiker en water en de gezeefde bloem tot deeg kneden.
    In huishoudfolie wikkelen en ca 30 min in de koelkast laten rusten.
    De vruchten voor de vulling wassen, schillen, klokhuis of pit verwijderen.
    In partjes of in blokjes snijden.
    Besprenkelen met citroensap zodat ze niet verkleuren.
    Oven voorverwarmen op 200 graden.
    taartvorm invetten.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje