Bourgondische Stoofpot

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 14:51
Bereidingswijze
Verhit wat boter en bak hierin zachtjes de spekblokjes. Fruit de ui met het spek mee.
Voeg het vlees toe en braad rondom aan.
Voeg de wijn, bouillon, kruiden (niet de peterselie) en geperste knoflook toe en laat 2 1/2 uur stoven.
Snijd de champignons in vieren en bak op hoog vuur in wat boter in een aparte pan.
Kneed een deegje van 65 gram boter en 65 gram bloem. Voeg dit stukje voor stukje aan de vleesschotel toe, zodat de saus gaat binden. Voeg de champignons toe.
Vlak voor het opdienen wat vers geknipte peterselie door de saus roeren. Maak op smaak af met zout en peper.
Aantal personen
6.00
Ingrediƫnten
1 kg magere runderlappen,
100 gram magere spekblokjes,
3 uien,
4 dl rode wijn,
2 dl vleesbouillon,
1 takje tijm,
1 laurierblad,
1 teentje knoflook,
1 bakje champignons,
65 gram bloem,
boter,
zout en peper,
peterselie
Leuke tips
Serveer met gekookte aardappels en bijvoorbeeld worteltjes of doperwten.
Deze schotel is het lekkerst als u hem een dag van tevoren klaarmaakt.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129714
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
649
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
14
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd het vlees in dobbelstenen en bestrooi met zout en peper.
Pel en snipper de ui.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw