Surinaamse Kerrie

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 14:48
Bereidingswijze
Pepers, knoflook, uien in een keukenmachine fijnmalen en daarna op een kommetje doen.
Kijk uit dat je niet met je handen aan de gesneden pepers komt, want als je dan met je vingers in je ogen of mond komt...
De massala en de sojasaus bij de rest doen en hier een papje van maken. In de pan een beetje olie doen en het papje bakken. Niet laten aanbranden!! Naderhand de kip erbij en ook even laten bakken. Zout, tomatenpuree en het bouillonblokje erbij en wat water tegen het aanbranden. Ongeveer 1,5 uur laten pruttelen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Erg heet, maar zeer smakelijk recept voor mensen die van surinaams eten houden. Het favoriete recept van mijn Cees.
Ingrediƫnten
1,5 kg kippenpoten, of kipfilet, 1 gr ui, 2 madame janet, 6 t. knoflook, 1,5 tl
tomatenpuree, 2 el massala , sojasaus, bouillonblokje, rijst
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine
Leuke tips
serveren met rijst, zoete komkommers en evt.
kerrieaardappels en kerrie eieren.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Surinaams
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129713
Homepage ID
16175
Smaak
P
Teller
8226
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
56
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kaatjes_lekkernijen_