Bonen-Rijstschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 14:29
Bereidingswijze
Verhit de helft van de olie en fruit de ui en de knoflook een minuutje of vier. Voeg de rauwe rijst toe en roer tot alle korrels glimmen van de olie.
Voeg de tomatenblokjes met het vocht toe en schenk er zoveel bouillon bij dat de rijst ongeveer 1 centimeter onder staat. Breng aan de kook en laat de rijst, afgedekt, zachtjes in ongeveer 30 minuten gaar worden.
Maak intussen de paprika's schoon en snijd ze in dunne reepjes. Halveer het pepertje, verwijder eventueel de zaadjes, en snipper de helften fijn. Spoel de bonen af in een vergiet en laat ze uitlekken.
Verhit de rest van de olie in een hapjespan en roerbak het gehakt rul. Strooi het chilipoeder erover en maak op smaak met zout en peper.
Doe de paprikareepjes en het Spaanse pepertje bij het gehakt en bak ongeveer drie minuten mee. Roer de uitgelekte bonen erdoor en laat alles op laag vuur door en door warm worden.
Schep het gehaktmengsel door het rijstmengsel en roer de koriander of bieslook erdoor. Maak op smaak met zout en peper. Schep op borden en garneer met een lepel creme fraiche. Serveer de kaas er apart bij.
Het bonenmengsel en de rijst kunnen ook apart van elkaar op de borden worden geschept.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Mexicaanse rijst-bonenschotel met gehakt
Ingrediƫnten
2 uien,
1 teentje knoflook,
200 gram rijst (GEEN snelkookrijst!),
1 blik tomatenblokjes,
4 dl kippenbouillon (blokje),
1 groene paprika,
1 rode paprika,
1 rode Spaanse peper,
400 gram rode bonen,
400 gram gehakt,
1 theel. chilipoeder,
3 eetl. verse koriander/bieslook,
50 gram versgeraspte belegen kaas,
zout en zwarte peper,
200 ml creme fraiche,
4 eetl. zonnebloemolie
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Mexicaans
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129706
Homepage ID
9668
Smaak
P
Teller
3338
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
30
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel en snipper de uien en de knoflook.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw