Bonenstoofschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 14:26
Bereidingswijze
Braad het vlees aan in de boter tot het goudbruin is en haal het dan uit de pan. Laat ongeveer een eetlepel boter in de pan achter en fruit daarin de uien, knoflook en wortelen ongeveer 5 minuten. Strooi de bloem erdoor en laat 1 minuut doorbakken.
Roer geleidelijk de bouillon en de wijn erdoor en breng aan de kook. Voeg tomaten, zout en peper toe, doe het blees er weer bij en dek de pan af. Laat 45 minuten sudderen en voeg indien nodig nog wat bouillon toe.
Voeg de bonen toe en laat nog 20 minnuten sudderen. Proef en maak op smaak af met peper en zout. Schep eventueel bovendrijvend vet uit de pan.
Bestrooi met een mengsel van geraspte kaas en paneermeel en zet in een matig warme oven of grill tot het korstje bruin is.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 kg borstlappen van het lam,
1 eetl. boter,
2 uien,
2 teentjes knoflook,
2 wortels,
1 eetl. bloem,
3 dl bouillon (blokje),
1 scheut witte wijn,
250 gram ontvelde tomaten,
1 blik bruine bonen,
25 gram geraspte kaas,
25 gram paneermeel,
zout,
zwarte peper
Hulpmiddelen & keukengerei
oven of grill
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129705
Homepage ID
9668
Smaak
N
Teller
805
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Snijd de uien in ringen en de wortels in schijfjes.
Snijd of pers de knoflook.
Snijd eventueel overtollig vet van het vlees en snijd het in reepjes.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jigsaw