citroen- mandarijnentaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 13:56
Bereidingswijze
De citroen wassen met heet water en afdrogen.
De schil fijnraspen en het sap uitpersen.
De eidooiers en de suiker tot een dikke creme kloppen.
Wat citroerasp en citroensap erdoor mengen.
In een andere vetvrije kom met vetvrije gardes de eiwitten met zout stijfkloppen en geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toevoegen.



Het geklopte eiwit op de creme scheppen.
De bloem en maizena over het eiwit zeven.
Alles voorzichtig vermengen.



Voor elk taartje ca. 1 eetl. beslag op het bakblik doen en er gelijkmatige cirkels van vormen.
De taartjes op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken.
Omkeren op een rooster, het bakpapier verwijderen en de taartjes laten afkoelen.

Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel te bereiden citroenkoeken die door garnering tot taartjes worden gemaakt.
Als taartje ca.260 kcal. per stuk
Ingrediƫnten
  • 1 citroen
  • 2 eidooiers
  • 2 eiwit
  • snufje zout
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gr suiker
  • 50 gr tarwebloem
  • 50 gr maizena
  • 4 dl slagroom
  • 1 blikje mandarijntjes
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    oven
    bakpapier
    rasp
    Leuke tips
    Voor het serveren de slagroom met een zakje vanillesuiker wat citroensap en citroenrasp stijfkloppen. De taartjes garneren met de citroenslagroom en partjes mandarijn
    Bereidingstijd
    30-60 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    129688
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    427
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    de oven voorverwarmen op 200 graden.
    bakblik bekleden met bakpapier.
    mandarijntjes uit laten lekken
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje