Bereidingswijze
De citroen wassen met heet water en afdrogen.
De schil fijnraspen en het sap uitpersen.
De eidooiers en de suiker tot een dikke creme kloppen.
Wat citroerasp en citroensap erdoor mengen.
In een andere vetvrije kom met vetvrije gardes de eiwitten met zout stijfkloppen en geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toevoegen.
De schil fijnraspen en het sap uitpersen.
De eidooiers en de suiker tot een dikke creme kloppen.
Wat citroerasp en citroensap erdoor mengen.
In een andere vetvrije kom met vetvrije gardes de eiwitten met zout stijfkloppen en geleidelijk 1 zakje vanillesuiker toevoegen.
Het geklopte eiwit op de creme scheppen.
De bloem en maizena over het eiwit zeven.
Alles voorzichtig vermengen.
Voor elk taartje ca. 1 eetl. beslag op het bakblik doen en er gelijkmatige cirkels van vormen.
De taartjes op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken.
Omkeren op een rooster, het bakpapier verwijderen en de taartjes laten afkoelen.
Aantal personen
8.00
Vertel iets leuks over dit recept
Snel te bereiden citroenkoeken die door garnering tot taartjes worden gemaakt.
Als taartje ca.260 kcal. per stuk
Als taartje ca.260 kcal. per stuk
Ingrediƫnten
Hulpmiddelen & keukengerei
oven
bakpapier
rasp
bakpapier
rasp
Leuke tips
Voor het serveren de slagroom met een zakje vanillesuiker wat citroensap en citroenrasp stijfkloppen. De taartjes garneren met de citroenslagroom en partjes mandarijn
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
U
Soort gerecht / gang
Banket
Recept ID
129688
Homepage ID
8427
Smaak
Z
Teller
427
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
de oven voorverwarmen op 200 graden.
bakblik bekleden met bakpapier.
mandarijntjes uit laten lekken
bakblik bekleden met bakpapier.
mandarijntjes uit laten lekken
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht