appel-notencake

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 13:16
Bereidingswijze
De appels schillen, klokhuis verwijderen en in kleine stukjes snijden.
de kaneel erdoor mengen.
de boter met de suiker tot creme roeren.
De eieren er goed door roeren.
De noten in de keukenmachine of met een groot mes op een snijplank fijnhakken. En vermengen met het paneermeel, de bloem en het bakpoeder.
Dit dit door een zeef halen en door de eiercreme roeren.
de blokjes appel en de melk erdoor roeren.
het beslag in de vorm doen en op een rooster onder in de oven ca. 50 min bakken.
Aantal personen
12.00
Vertel iets leuks over dit recept
deze cake is het lekkerst waneer je een frisse, enigzinds zure appelsoort gebruikt.
Serveer de cake lauwwarm met een vanille saus of ijs.
per punt ca.330 kcal.
Ingrediƫnten
  • 4-5 lichtzure appels(600 gr.)
  • 1,5 thl kaneel
  • 150 gr zachte roomboter
  • 250 gr suiker
  • 3 eieren
  • 60 gr hazelnoten
  • 220 gr paneermeel
  • 2 eetl bloem
  • 2 thl bakpoeder
  • 0,5 dl. melk
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    springvorm van 24 cm. doorsnede.
    oven
    Leuke tips
    serveer de cake lauwwarm met vanillesaus of ijs
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    129685
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    451
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    3
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    oven voorverwarmen op 175 graden
    springvorm invetten
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje