gevulde paprika

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 12:33
Bereidingswijze
Was de paprika. Snij de bovenkant er af en verwijder zaad en zaadlijsten. Kook een pannetje water en leg de paprika er ongeveer drie minuten in. Uit het water nemen , laten uitlekken en afkoelen. Klop het ei los, versnipper een halve ui en meng deze door het ei. Week hierin de snee brood. Vermaal de biefstuk tot tartaar, voeg hier zout en peper aan toe en vermeng dit met het eimengsel. Vul er de uitgeholde paprika mee. Doe een halve eetlepel olie in een kleine pan en zet de paprika er in ( let op dat de paprika niet kan omvallen ). Plaats de pan in de oven en bak 30 minuten bij matige warmte tot de tartaar gaar is. Maak ondertussen de saus. Doe de resterende olie ( 1/2 eetlepel ) in een pan, bak er de andere helft van de gesnipperde ui even in aan en voeg het tomatensap hier aan toe. Bind met de met water aangemaakte maizena en breng op smaak met de tabasco, de oregano en de peterselie ( desnoods kan U hier nog wat zout en peper aan toevoegen ). Giet de saus over de paprika. Smaakt heel lekker met rijst.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
-1 grote rode paprika -150 gr rundsbiefstuk -1 ei -1 ui -1 snede brood zonder korst -1/2 theelepel oregano -zout en peper ( indien gewenst ) -1 eetlepel olijfolie -25 cl tomatensap -1/2 eetlepel gehakte peterselie -maizena -enkele druppels tabasco
Leuke tips
Smakelijk

Kcal : 442
Eiwit - 43,5 gr
Koolh. - 20,5 gr
Vet 21,7 g
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Belgisch
Soort gerecht / gang
Dieetgerecht
Recept ID
129668
Homepage ID
9769
Smaak
N
Teller
485
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
4
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
rose