Ikan Pedis

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 12:19
Bereidingswijze
olie in de wok
ui en knoflook even aanbakken
makreel toevoegen even meebakken
dan na eigen smaak de sambal toevoegen
een flinke scheut ketjap toevoegen
suiker is voor de zoete nasmaak de hoeveelheid hangt af van de gebruikte hoeveelheid sambal.
Dit alles roerbakken, totdat de makreel redelijk droog is.
Tijdens het bakken komen graten van zelf naar boven.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
hete vis
Ingrediƫnten
4 gerookte makrelen
1 grote ui
8 teentjes knoflook
sambal badjak
ketjap manis
suiker
olie
Hulpmiddelen & keukengerei
wok
Leuke tips
serveren met rijst een frisse atjar en gefruitte uitjes.
Hoe je van het gerecht over dan is deze ook lekker op een wit bolletje.
Het gerecht blijft enkele dagen goed.
veel smulplezier.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Indonesisch
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129667
Homepage ID
16245
Smaak
P
Teller
3097
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
13
Aantal reacties
1
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
makreel zoveel mogelijk van de graten ontdoen
ui en knoflook schoonmaken en snipperem
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
buts