Citroen/Gember Kip

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 11:45
Bereidingswijze
Besprenkel de kipfilet met peper en zout en plaats in een wijde ovenschaal. Sprenkel het citroensap over de kip. Dek de schaal af en plaats deze gedurende 20 minuten in de oven (of tot het vlees gaar is en er sap ontsnapt wanneer je in het vlees prikt).
Verwijder de kip uit de schaal en zet het sap opzij. Voeg de yoghurt, bloen, uitgeperste knoflook, gember en citroenschil samen in een smalle kom. Plaats de kip weer in de ovenschaal en verspreid het yoghurt mengsel over de kip. Dek dit af en plaats de schaal weer in de oven voor 10 minuten.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Citroenyoghurt geeft een heel bijzondere smaak aan deze kip met saus
Ingrediƫnten
4 kipfilets, snufje zout, snufje zwarte peper, 2 eetlepels citroensap, 2 theelepels bloem, 2 dl magere citroenyoghurt, 1 teentje knoflook, 1/2 theelepel gemberpoeder, beetje geraspte citroenschil
Leuke tips
Lekker met spinazie fettuccini.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Slanke keuken
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
129665
Homepage ID
2019
Smaak
Z
Teller
1223
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Verwarm de oven voor tot 175 graden celcius.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
renee