Krachtige Ossestaartsoep Met Roomdeksel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 11:18
Bereidingswijze
BEREIDINGSWIJZE CONSOMME:1)meng het rundergehakt met de losgeroerde eiwitten en ijs en voeg de madeira en mirepoix toe;2)doe dit in een passende pan en voeg de 1 ltr koude ossestaartbouillon toe;3)breng het geheel aan de kook onder voortdurend roeren en draai het vuur laag;4)hang het kruidenbuiltje in de bouillon;5)laat het geheel 1 uur trekken en passeer de soep;6)breng de soep op smaak met zout en peper.
DOORGEVEN:1)klop de room lobbig en spatel de eidooiers, kerrie, zout en peper eronder;2)maak de soep warm en schep deze in koffiekopjes;3)schep voorzichtig een lepeltje geklopte room erop en gratineren in de oven of onder de salamander.
Aantal personen
4.00
Ingrediƫnten
1 ltr ossestaartbouillon-100 gr rundergehakt
3 eiwitten-handvol ijs-50 gr mirepoix-50 cc madeira-zout en nootmuskaat-gehakte peterselie-100 cc room-2 eidooiers-kerriepoeder;
RECEPTUUR OSSESTAARTBOUILLON: 150 gr wortel, knolselderij, ui-600 gr ossestaart (in stukken)-1 ltr runderbouillon-40 cc madeira-zout naar smaak.
Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Frans
Soort gerecht / gang
Anders
Recept ID
129650
Homepage ID
15458
Smaak
N
Teller
482
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Maak kruidenbuiltje van: basilicum(2), marjolein(1),salie(1),rozemarijn(1),tijm(2),peperkorrels(2),korianderkorrels(1)
BEREIDINGSWIJZE OSSESTAARTBOUILLON:1) bedek de bodem van een passende braadslede met de ui, knolselderij en wortel en leg hier de ossestaarten op;2)Bruneer de ossestaarten in een oven van 200 gr bruin;3)Breng de inhoud van de pan over in een passende pan en blus de braadslede af met iets water;4)Roer de aanbaksels los en voeg deze bij de ossestaarten;5)Voeg de buoillon en de madeira toe en breng aan de kook;6)Draai het vuur laag en laat de bouillon gedurende 4 uur op een laag vuur trekken;7)Passeer de buoillon en laat afkoelen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
petermaes