appel-amandeltaartjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 10:43
Bereidingswijze
In een beslagkom de gist verbrokkelen en gladroeren in de melk.
Vermengen met de tarwebloem, de suiker en de boter.
Alles tot een glad deeg roeren.
Met een eetlepel de vormpjes halfvol met deeg vullen.
Op een bakblik zetten.
Ca.30 min. laten rijzen onder een theedoek of zo.
Vulling:
Voor de vulling de boter en gemalen amandelen door elkaar roeren. De appels schillen, klokhuis verwijderen en in dunne schijfjes snijden.
Met suiker en kaneel mengen.
In het midden van de taartjes een kuiltje drukken. wat amandelcreme en een schijfje appel erin doen.
De taartjes bestrijken met de losgeklopte eidooier en op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken
Vertel iets leuks over dit recept
Eenvoudig recept.
Het gistdeeg wordt meteen in papieren vormpjes gedaan en hoeft dan maar een keer te rijzen.
ca.150 kcal. per stuk
Ingrediƫnten
  • 20 gr verse gist
  • 3 dl. lauwe melk
  • 375 gr. tarwebloem
  • 3 eetl suiker
  • 100 gr. zachte roomboter



    voor de vulling:

  • 3 eetl zachte roomboter
  • 3 eetl gemale amandelen
  • 1 kleine zure appel
  • 2 theel suiker
  • 1 theel. kaneel


    en verder
  • 1 eidooier om te bestrijken
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    oven
    papieren bakvormpjes
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    129645
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    150
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    2
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    20 papieren bakvormpjes klaarzetten en voor de stevighei dubbele vormpjes gebruiken.
    Oven voorverwarmen op 225 graden
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje