kersenkoekjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 06:49
Bereidingswijze
De oven voorverwarmen. Van het gekoelde deeg een dikke rol vormen en op het met bloem bestoven bakpapier uitrollen tot een rechte lap van ca 20 X 25 cm.
Het deeg met het papier op een bakblik leggen.
Met een vork het deeg meerdere keren inprikken en met jam bestrijken.
het eiwit in een kopje wat loskloppen.
Lepel voor lepel door het niet gekoelde deeg roeren, totdat het spuitbaar is.
op de jam spuiten in diagonale banen zodat er ruiten ontstaan.
Op het rooster midden in de oven in ca. 15 min. bakken.
laten afkoelen en in stukken van 4 X 5 cm. snijden.
Vertel iets leuks over dit recept
ongeveer 20 stuks.
makkelijk recept.
ca 90 kcal. per stuk
Ingrediƫnten
  • 175 gr. tarwebloem
  • 2 eetl vanille puddingpoeder
  • 50 gr suiker
  • 2 theel vanillesuiker
  • 125 gr. koude roomboter
  • 120 gr kersenjam
  • 1 eiwit
  • Hulpmiddelen & keukengerei
    oven voorverwarmen op 200 graden
    bakpapier
    spuitzak
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    U
    Soort gerecht / gang
    Banket
    Recept ID
    129606
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    Z
    Teller
    100
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    0
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De bloem zeven en met puddingpoeder, suiker, vanillisuiker en boter tot een deeg kneden.
    De ene helft van het deeg in folie wikkelen en 1 uur in de koelkast zetten.
    de andere helft afdekken en opzij zetten.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje