Bereidingswijze
Het deeg op een met, bloem bestoven aanrecht, nogmaals doorkneden en dan uitrollen tot 1 cm dikte.
Met een vorm,hartjes of andere vorm, uitsteken en deze op een met, bakpapier bedekt, bakblik leggen.
Nog ca. 30 min laten narijzen.
Ondertussen oven voorverwarmen op 225 graden.
de broodjes bestrijken met losgeklopte eidooier en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.
De broodjes op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken.
Met een vorm,hartjes of andere vorm, uitsteken en deze op een met, bakpapier bedekt, bakblik leggen.
Nog ca. 30 min laten narijzen.
Ondertussen oven voorverwarmen op 225 graden.
de broodjes bestrijken met losgeklopte eidooier en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.
De broodjes op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vrolijke broodjes zijn bijzonder geschikt voor een koud bufet of picknic.
Ongeveer 15 stuks.
per broodje ongeveer 120 kcal.
Ongeveer 15 stuks.
per broodje ongeveer 120 kcal.
Ingrediƫnten
50 gr grove tarwevlokken
1 zakje gedroogde gist(7 gr.)
1 theel. zout
1-2 theel.venkel- of anijspoeder
2 dl lauwe melk
5 eetl (olijf)olie
1 eetl honing
1 eidooier
maanzaad
of sesamzaad
Hulpmiddelen & keukengerei
deegroller.
steekvorm met doorsnede ca. 8 cm.
bakpapier
oven
bakblik
steekvorm met doorsnede ca. 8 cm.
bakpapier
oven
bakblik
Bereidingstijd
60-120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Brood
Recept ID
129605
Homepage ID
8427
Smaak
N
Teller
548
Drank
Uit
Bookmarked
10
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
De bloem met tarwevlokken, de gist, het zout en het venkel- of anijspoeder vermengen.
De melk, olie en honing bij de bloem doen en alles kneden tot het een soepel deeg is.
Het deeg afgedekt ongeveer 30 min. laten rijzen.
De melk, olie en honing bij de bloem doen en alles kneden tot het een soepel deeg is.
Het deeg afgedekt ongeveer 30 min. laten rijzen.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht