hartige party-broodjes

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/26/1999 - 06:28
Bereidingswijze
Het deeg op een met, bloem bestoven aanrecht, nogmaals doorkneden en dan uitrollen tot 1 cm dikte.
Met een vorm,hartjes of andere vorm, uitsteken en deze op een met, bakpapier bedekt, bakblik leggen.
Nog ca. 30 min laten narijzen.
Ondertussen oven voorverwarmen op 225 graden.
de broodjes bestrijken met losgeklopte eidooier en bestrooien met maanzaad of sesamzaad.
De broodjes op een rooster midden in de oven ca. 12 min. bakken.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Deze vrolijke broodjes zijn bijzonder geschikt voor een koud bufet of picknic.
Ongeveer 15 stuks.
per broodje ongeveer 120 kcal.
Ingrediƫnten
  • 300 gr. tarwebloem

  • 50 gr grove tarwevlokken

  • 1 zakje gedroogde gist(7 gr.)

  • 1 theel. zout

  • 1-2 theel.venkel- of anijspoeder

  • 2 dl lauwe melk

  • 5 eetl (olijf)olie

  • 1 eetl honing


  • 1 eidooier

  • maanzaad

  • of sesamzaad

  • Hulpmiddelen & keukengerei
    deegroller.
    steekvorm met doorsnede ca. 8 cm.
    bakpapier
    oven
    bakblik
    Bereidingstijd
    60-120 min
    Keuken
    Nederlands
    Soort gerecht / gang
    Brood
    Recept ID
    129605
    Homepage ID
    8427
    Smaak
    N
    Teller
    548
    Waardering aantal
    0
    Waardering
    0
    Drank
    Uit
    Bookmarked
    10
    Aantal reacties
    0
    Eigen keuken
    Uit
    Wijnadvies tonen
    Aan
    Voorbereiding
    De bloem met tarwevlokken, de gist, het zout en het venkel- of anijspoeder vermengen.
    De melk, olie en honing bij de bloem doen en alles kneden tot het een soepel deeg is.
    Het deeg afgedekt ongeveer 30 min. laten rijzen.
    Hoe kom je aan dit recept?
    Niet zelf bedacht
    Author Image
    ellentje