Mousaka

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/25/1999 - 22:55
Bereidingswijze
aubergines wassen, in plakken snijden, zout erover en laten uitlekken;
aardappelschijfjes en uitgelekte aubergines in olie goudbruin bakken;( kan ook op de bakplaat in de oven; minder vet.)
gehakt in boter rul bakken en gesneden ui een paar minuten meebakken;
op smaak brengen met zout,peper,fijngehakte peterselie en mousakakruiden;
afblussen met 1 glas wijn en ca. 5 min. met deksel op de pan laten pruttelen;
tomatenpuree met glas water vermengen en toevoegen aan gehaktmengsel en nog even laten pruttelen met deksel op de pan;
2 losgeslagen eiwitten toevoegen;
vuurvaste schaal invetten, bestrooien met paneermeel en laag voor laag (aubergines,gehaktmengsel en aardappelen) in de schaal doen.(voor het gemak kan alles ook doorelkaar, smaakt er niet anders om.)

Van margarine en meel( 1:1.5), zout,peper en melk bechamelsaus maken en (evt.)nog 2 losgeslagen eiwitten toevoegen en hiermee
het gerecht afdekken. Tot slot kaas en paneermeel erover strooien.

ca. 30 min. in voorverwarmde oven van 175o
Ingrediƫnten
1 grote of 2 kleine aubergines;
aardappelschijfjes;
1p. gehakt;
1 blikje tomatenpuree ca. 70gr.
margarine, olie;
zout, peper, fijngehakte peterselie en mousakakruiden;
1 grote of 2 kleine uien;
4 eieren;( kan evt. ook met 2)
droge witte wijn.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Grieks
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
129567
Homepage ID
13977
Smaak
P
Teller
2435
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
27
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
frisia