kip-garnalenspiesen

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op di, 09/15/1998 - 12:31
Bereidingswijze
Snijd de kipfilet in blokjes. Haal de ananasschijfjes uit het blik, maar bewaar het sap. Laat de schijfjes goed uitlekken en snijd dan de ananas eveneens in blokjes (niet te klein). Maak een marinade van 1 dl ananassap, de knoflook, gemberpoeder, olijfolie en wat zout en peper en leg de stukjes kip, de garnalen en het fruit hierin.
Laat een 1/2 uur marineren.
Rijg de stukken kip afgewisseld met de blokjes ananas, de garnalen en de abrikozen aan zes met olie bestreken spiesen. Verwarm in een pannetje de overgebleven marinade en voeg hieraan de bloem, het citroensap en de pikante gembersaus toe. Blijf flink roeren.
Doe de bosuitjes in de saus en laat het geheel even aan de kook komen, tot de saus ietsje gebonden is.
Rooster de kip-garnalenspiesen boven een gematigd vuur van de barbecue ongeveer 10 minuten, waarbij je de spiesen voortdurend omdraait.

Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Voor op de barbeque
Ingrediƫnten
500 gr kipfilet, 6 ananasschijven uit blik, 1 uitgeperst teentje knoflook, 1 theelepel gemberpoeder, 2 eetlepels olijfolie, zout, peper, 500 gr gepelde middelgrote garnalen, 12 gedroogde abrikozen

Voor de saus: 2 theelepels bloem, 1 eetlepel citroensap, 1 eetlepel pikante gembersaus, 2 zeer fijn gesnipperde bosuitjes.
Leuke tips
Serveer de saus er apart bij.
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
D
Soort gerecht / gang
Barbecue
Recept ID
12843
Homepage ID
1140
Smaak
P
Teller
1042
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
20
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
dannie