Sweet And Sour Pork

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op vr, 02/19/1999 - 03:40
Bereidingswijze
Alle groenten ongeveer 2 minuten in olie om en om bakken en uit laten laten lekken. Meng alle ingredienten voor de saus. Doe in een pan 5 desertlepels olie en dan de ingredienten erbij.Kook dit tot het dik wordt. Houd het warm. Doe het vlees in het beslag en de stukken vlees langzaam een voor een in de olie doen. Bak het licht bruin en gaar en laat het uitlekken.
Doe vervolgens het vlees en de groenten in de saus en meng het goed doorelkaar en laat het goed warm worden.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
De Chinese naam is: Koe-Low-Yok
Ingrediƫnten
750 gr.varkensvlees(fricandeau of haas)
voor de marinade: 1 eierlepel sherry,halve eierlepel zout,halve eierlepel peper.
beslag: 1 ei, 1 desertlepel bloem, 1 desertlepel maizena.
Voor de saus: 4 desertlepels ketchup, 1 eierlepel soyasaus,4 desertl. azijn, 4 desertl. suiker, half kopje water, anderhalf desertl. maizena.
olie, enkele wortelen (voorgekookt en in grove stukken) grote champignons en chinese champigons (samen ongeveer 250 gr.) 1 grote ui in grove stukken gesneden,halve komkommer in grove stukken en 1 teen knoflook (uitgeperst).
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Chinees
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128284
Homepage ID
12856
Smaak
Z
Teller
5609
Waardering aantal
1
Waardering
8
Drank
Uit
Bookmarked
17
Aantal reacties
3
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Vlees in stukjes snijden (niet te klein) en in marinade van sherry, zout en peper zetten.Het beslag mengen (1 ei, 1 lepel bloem en maizena).
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
janneke_k