Boeuf Stroganoff

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 23:15
Bereidingswijze
In een grote braadpan de helft van de boter lichtbruin laten worden.Bak de reepjes vlees hierin snel bruin. Waarschijnlijk moet je eerst de helft van het vlees nemen, want de bodem mag maar met 1 laag bedekt zijn. De stukjes keren met een pannekoekmes, want je mag niet in het vlees prikken.Onderwijl strooi je er wat zout en peper en paprikapoeder op. Het vlees mag alleen maar bruin worden, van binnen moet het rauw blijven.Neem het vlees uit de pan en bak de 2e helft op dezelfde manier en zet het apart. Voeg de resterende boter toe en laat deze heet worden.Bak hierin de fijngehakte ui, knoflook, en de champignons. Strooi de bloem erover, roer deze met de tomatenpuree,zout,peper,worcestershire, goed door de champignonmassa. Schenk deel voor deel en al goed roerende de bouillon erbij. Schenk de wijn erbij en laat de saus 5 min sudderen.
TOT ZOVER 'SMORGENS MAKEN VOOR 'SAVONDS
Dan de dille en de zure room erdoor roeren, zodat een mooie romige massa ontstaat. Voeg de reepjes vlees toe en laat deze warm worden in de saus.Doe de Stroganoff in een schaal en strooi er fijngehakte peterselie over.Serveer er rijst bij en bv. haricot verts of broccoli en een frisse sla. Als garnering kun je ook nog reepjes rode en groene paprika gebruiken.Nog feestelijker is het om de Stroganoff te flamberen.Warm de wodka op in een steelpannetje,schenk het over de Stroganoff en steek deze aan. (doe wel heel voorzichtig!)
Eet lekker!!
Aantal personen
5.00
Ingrediƫnten
3 dl.runderbouillon, 1 stuk ossehaas van 1 kg.,75 gr. boter,zout,peper,paprikapoeder,1 ui (klein gehakt),1 teen knoflook, 250 gr. champignons, 2 afgestreken eetl.bloem,1 eetlepel tomatenpuree,halve theel. zout,een achtste theel. peper,worcestershire saus,halve dl.witte wijn,een kwart theelepel gedroogde dille,1 potje zure room, peterselie en wodka!
Hulpmiddelen & keukengerei
grote koekepan met tefal bodem.
Bereidingstijd
30-60 min
Keuken
Internationaal
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128276
Homepage ID
12856
Smaak
N
Teller
1028
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Eerst de bouillon trekken van rundvlees met zout en kruiden. Snijd het vlees in plakken van ongeveer anderhalve cm dikte en deze plakken weer in reepjes van 1 a anderhalve cm.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
janneke_k