Kippesoep

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 22:44
Bereidingswijze
kippebouten met water opzetten. Afschuimen en bouillon toevoegen. Aan de kook brengen en circa 15 minuten zacht laten. Bouten uit bouillon halen en laten afkoelen. Aardappels in bouillon samen met de madame jeanette circa 10 minuten normaal laten koken, daarna wortel toevoegen (circa 5 minuten). Daarna mais, paprika, prei en ui aan bouillon toevoegen nogeens 5 minuten zacht laten koken. kruiden naar smaak toevoegen. Je kunt twee stukken aardappel met wat bouillon fijn prakken zodat de soep wat dikker wordt. Kip in kleine stukken snijden en toevoegen (? nog 1,5 minuut laten trekken)
Vertel iets leuks over dit recept
Antiliaanse kippesoep
Ingrediƫnten
4 kippebouten, 1 groene en/of rode paprika, 1 prei, 1 winterpeen, 1/4 madame jeanette, 1 blik mais, 4 vastkokende aardappels, 3 bouillonblokjes kip, paprikapoeder, kerriepoeder
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Soep
Recept ID
128274
Homepage ID
11183
Smaak
P
Teller
1601
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
2
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
bouten wassen, paprika en winterpeen wassen en in stukjes snijden. Madame Jeanette wassen en in fijnsnijden (pas op dat je niet met je vingers aan je gezicht komt hierna!). Prei in ringen snijden en wassen (ook groen gebruiken), aardappels schillen en in vieren delen
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
jpk