Jachtschotel

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 22:33
Bereidingswijze
Kook de aardappels met wat water en zout, ca. 25 minuten. Giet de aardappels af als ze gaar zijn en stamp ze met een stamppotstamper. Doe er een klontje boter en wat nootmuskaat bij en roer nu met de mixer de melk er beetje voor beetje bij. De puree moet stevig zijn.
Neem een flinke ovenschotel en schep de helft van de puree op de bodem, schep hierop de hachee, (de appelschijfjes) en vervolgens de rest van de aardappelpuree. Maak de bovenkant van de puree glad en trek met een vork lijntjes. Strooi wat paneermeeel over de puree en leg hier en daar een klontje boter. Plaats de schaal middenin de oven 220 graden C, 20 minuten of in de combimagnetron en toets de gratineknop en het gewicht in.
Tussen het laagje hachee en de bovenste laag puree kunt u i.p.v. wat partjes appel ook plakjes tomaat, champignons of courgette leggen.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Handige schotel om een dag van tevoren te bereiden.
Ingrediƫnten
Hachee(zie recept hachee); 1000 gram aardappels; zout; boter; nootmuskaat; 2 dl. melk; ( 1 of 2 goudreinetten).
Hulpmiddelen & keukengerei
Stamppotstamper. Mixer.
Leuke tips
Serveert u de schotel naturel geef er dan knapperige spruitjes of rode kool bij.
Legt u op de hachee een laagje tomaat of courgette, geef er dan een frisse groene salade bij.

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Ovenschotel
Recept ID
128273
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
538
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Aardappels schillen. (Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd ze in dunne schijfjes.)
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan