Cremolata di albicocche

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 22:04
Bereidingswijze
Vergruis het abrikozenijs vlak voor het opdienen in en keukenmachine of blender en laat het enkele minuten opnieuw invriezen.
Aantal personen
5.00
Vertel iets leuks over dit recept
Italiaans abrikozenijs. De kinderen zijn er dol op, vooral na een lange, warme strand-dag. Kan een dag van tevoren gemaakt worden.
Ingrediƫnten
* 100 gram kristalsuiker
* 2 deciliter water
* 4 eetlepels citroensap
* Blik van 820 gram abrikozen
Hulpmiddelen & keukengerei
Keukenmachine.
Diepvriezer
Bereidingstijd
20-30 min
Keuken
Italiaans
Soort gerecht / gang
Nagerecht
Recept ID
128267
Homepage ID
12829
Smaak
Z
Teller
271
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
3
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Meng de suiker met 2 deciliter water en breng het mengsel langzaam en al roerend aan de kook. Blijf roeren tot de suiker opgelost is, neem de pan van het vuur en voeg het sap van een hele citroen toe.
Laat de suikersiroop iets afkoelen.
Laat de abrikozen uit blik goed uitlekken.
Roer ze door de suikersiroop en pureer het geheel in een keukenmachine.
Doe de abrikozenpuree in een diepvriesdoos en vries haar in.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
barb_barb