Amerikaanse Pannenkoeken

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 21:49
Bereidingswijze
Maak een kuiltje in het midden van de bloem en zout. Voeg de eieren gemengd met melk en boter in een keer toe. Klop met de garde de vloeistoffen door elkaar tot een massa.
Laat het deeg 20 min. staan onder een stuk plastic.
Giet steeds een laag in een licht ingevette braadpan met antiaanbaklaag. maak er een cirkel van van ongeveer 10 cm.
1min. op een laag vuurbakken tot de onderkant goudbruin is.
Draai de pannekoek om en bak de andere kant ook goudbruin.
Op een bord leggen en met een doek warmhouden.
Herhaal dit een paar keer met de rest van het beslag.
Denk er wel omdat de pan steeds warmer word en dus alles sneller gaat.
Vertel iets leuks over dit recept
9 stuks
Ingrediƫnten
1 1/2kop zelfrijzend bakmeel
1tl bakpoeder
2el basterdsuiker
zout
2 eieren, licht geklopt
2,5dl melk
60g boter, gesmolten
100g boter extra
1,25dl ahornstroop
Leuke tips
Met een klontje boter erboven op.
Bereidingstijd
10-20 min
Keuken
T
Soort gerecht / gang
Lunch/Brunch
Recept ID
128264
Homepage ID
14012
Smaak
Z
Teller
2180
Waardering aantal
2
Waardering
9
Drank
Uit
Bookmarked
12
Aantal reacties
2
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Zeef het bloem en het zout in een kom.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
kokkie_hilly