Hollandse hachee

Ingediend door Anonymous (niet gecontroleerd) op do, 02/18/1999 - 21:18
Bereidingswijze
Wrijf de sucadelappen in met zout en peper. Verhit in een braadpan 50 gram boter en een scheut olijfolie tot deze bruin worden. Schroei de lappen aan beide kanten dicht.Als de lappen aan beide zijden echt goed bruin zijn, giet dan een liter water in de pan en voeg wat jeneverbessen, 5 kruidnagels en 5 blaadjes laurier toe. Laat nu de lappen, met het deksel op de pan, rustig gaar worden, ca. 2 uur. Haal na 2 uur de lappen uit de pan en doe de gesneden uien erin, laat ca. 15 minuten zachtjes koken. Snijd de sucadelappen in stukken van ongeveer 3 cm.. Doe het vlees terug in de pan, kijk of er nog wat water bij moet en laat het geheel nog eens 15 minuten sudderen. Voeg juspoeder toe met iets minder water dan op het zakje staat.
Bind de hachee met wat aardappelmeel.
Aantal personen
4.00
Vertel iets leuks over dit recept
Lekker wintergerecht.
Ingrediƫnten
600 gram sucadelappen; 3 dikke uien; zout; peper; jeneverbessen; laurierblaadjes; kruidnagel; 1 zakje juspoeder; aardappelmeel; boter; olijfolie.
Leuke tips
Serveer hierbij een kruimige aardappel of aardappelpuree, rode kool en eigengemaakte appelmoes.
Geef als nagerecht een sinaasappel op z'n Grieks met wat zure room of clotted cream.

Bereidingstijd
> 120 min
Keuken
Nederlands
Soort gerecht / gang
Hoofdgerecht
Recept ID
128255
Homepage ID
49821
Smaak
N
Teller
818
Waardering aantal
0
Waardering
0
Drank
Uit
Bookmarked
6
Aantal reacties
0
Eigen keuken
Uit
Wijnadvies tonen
Aan
Voorbereiding
Pel de uien en snijd in grove stukken.
Hoe kom je aan dit recept?
Niet zelf bedacht
Author Image
orphan